Жульєн з червоної риби - Image

Жульєн з червоної риби

Кількість порцій: 2Час приготування: 35 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Ви, мабуть, думаєте, що цю страву названо за прізвищем якого-небудь видатного французького кухаря мсьє Жульєна, який винайшов його за наказом якогось чергового примхливого і спокушеного в їжі короля ... Ми теж так думали, а виявилося, що жульєн (хоча слово і справді французьке) - це такий спосіб дуже тонкої нарізки овочів. Але в нашій кухні жульєнами чомусь заведено називати різні варіанти страв, запечених під сирною скоринкою. І треба сказати, що подані у витончених кокотницах жульєни, що виділяють чарівні аромати, дійсно не позбавлені французького шику...

Інгредієнти

Форель (філе)

300 г

Цибуля (середнього розміру)

2 шт.

Борошно

1 ст.л. (без гірки)

Вершки жирністю 10-20%

150 мл

Твердий сир

150 г

Рослинна олія для смаження

5 ст.л.

Кріп

за смаокм

Суміш перців

за смаком

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Філе риби промийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками.

02

Цибулю наріжте чвертькільцями.

03

Сир натріть на крупній терці.

04

У сковороді розігрійте олію (можна використовувати і топлене вершкове масло, в цьому випадку смак страви буде тонше, але при цьому вона може стати дещо жирнуватою), викладіть цибулю, посипте її сумішшю перців і солі і обсмажте до м'якості. Уважно стежте, щоб не пережарити цибулю - вона повинен залишатися дуже м'якою.

05

До цієї ж сковороди викладіть шматочки форелі, перемішайте і обсмажуйте все ще 2 хвилини.

06

Присипте рибу з цибулею борошном, добре перемішайте і влийте вершки. Продовжуйте готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, поки соус не набуде потрібної густоти - він повинен бути не дуже жирним, але і не дуже густим. При цьому, додатково підливаючи вершки, ви можете регулювати густоту соусу.

07

Після цього рибу в соусі посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Розкладіть масу у кокотниці (спеціальні невеликі формочки з довгою ручкою для жульєну) або просто викладіть в одну велику форму.

08

Посипте тертим сиром.

09

Запікайте в розігрітій до 180°C духовці, поки сир не розплавиться і на ньому не утвориться золотиста скоринка (приблизно 7 хвилин).

10

Жюльєн можна подавати просто у кокотницях, посипавши свіжою зеленню кропу. Bon appétit!

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Жульєн з червоної риби – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua