
Закуска із артишоків та маслин по-італійськи
Батьківщиною, як артишоку, так і маслин є Середземномор'я. Артишок - нерозпущена квіткова брунька рослини, що складається з великих м'ясистих лусочок. Цей продукт є низькокалорійним і містить всього 47 кКал на 100 г. Маслини багаті білками, пектинами, цукрами, вітамінами (В, С, Е, Р), містять солі калію, фосфору, заліза та інших елементів. Поєднання таких інгредієнтів досить часто використовується в кулінарії. Даній закусці воно надає оригінальний і пікантний смак, а горіховий смак артишоків додає вишуканості.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
3 ст. л.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
1 ст. л.
Цибуля червона
2 шт.
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
1 ч. л.
Кмин Еко римський 15г
1 ст. л.
Тісто Геркулес листкове дріжджове заморожене 1кг
250 г.
Артишоки Santolino четвертинками в олії консервовані пастеризовані 290г
170 г.
Маслини Маестро де Оліва чорні без кісточки 360г
16 шт.
Етапи приготування
01
Розігріти сковороду, налити 2 ст. л. оливкової олії, висипати нарізану цибулю, постійно помішуючи обсмажити протягом 15 хвилин, до м'якості цибулі. Всипати цукор і влити оцет, тушкувати ще 15 хвилин. Прибрати з вогню, додати кмин, залишити охолоджуватися.
02
Духовку розігріти до 200°C, змастити формочки олією, поставити в духовку нагріватися. Із розмороженого тіста вирізати 4 кола, розміром в 10 см., викласти тісто у форми, викласти обсмажену цибулю на кожне коло тіста у формі.
03
Тісто викласти на деко, поставити в духовку на 12-15 хвилин, після - дістати з духовки, викласти на цибулю артишоки і маслини. Скропити оливковою олією і прикрасити кмином.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів