Таратор - Image

Таратор

Кількість порцій: 3Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Рецепт цього супу хоч і трохи незвичний для нас, але досить популярний в Болгарії та Македонії. Особливо в жарку погоду. Адже суп подається на стіл повністю охолодженим. Добре болгари придумали, що навіть у жарку пору року можна поїсти першу страву і при цьому отримати задоволення. Адже після тарілки гарячого стає нестерпно душно. А тут і поїв, і остудився, і вітамінами збагатився. Адже в супі дуже багато овочів, горіхи, які звичайно ж не просто не завадять вам, а просто обов'язкові у вашому раціоні. За бажанням перед подачею можна додати сметани для більш насиченого смаку. З скоринкою хліба - це просто фантастика.

Інгредієнти

Йогурт або кефір (без добавок)

500 мл.

Огірки

300 г.

Волоські горіхи

50 г.

Кріп

20 г.

Соняшникова олія

за смаком

Часник

3 зубчика

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Вода

1 стакан

Етапи приготування

01

Очищені від шкірки огірки порізати дуже дрібними кубиками.

02

Кріп дрібно нарізати.

03

Подрібнити волоські горіхи за допомогою блендера.

04

У ємність для супу покласти огірки, горіхи, кріп, посолити, поперчити. Додати соняшникову олію і дрібно порізаний часник.

05

Все ретельно перемішати.

06

Додати йогурт, перемішати. Також додати 1 склянку питної води до бажаної густоти супу.

07

Поставити таратор в холодильник на 30-60 хвилин для повного охолодження.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Таратор – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua