Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами - Image

Тістечко з вершковим сиром і сухофруктами

Кількість порцій: 4Час приготування: 40 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Це дуже смачна домашня випічка з ароматною начинкою із сухофруктів. Ці тістечка краще випікати одразу перед подачею, а заготовки можна зберігати в холодильнику, закриті поліетиленовою плівкою, до 3-х днів. Тістечка ці не тільки смачні, але й корисні — волоський горіх благотворно діє на імунну систему, сухофрукти багаті мінералами. Необхідно враховувати, що абрикоси краще поєднуються з мигдалем, а чорнослив з горіхами або горіхами пекан. Вершковий сир бажано брати філадельфія або маскарпоне, але також підійде і будь-який інший вершковий сир без добавок. Такі пиріжки обов'язково сподобаються Вашим домашнім і гостям.

Інгредієнти

Курага

8 шт.

Мигдаль смажений

8 шт.

Чорнослив сушений

8 шт.

Фундук

8 шт.

Сир вершковий

115 г.

Цукор

70 г.

Шоколад

60 г.

Масло вершкове

115 г.

Тісто листкове

300 г.

Пудра цукрова

за смаком

Етапи приготування

01

Подрібнити горіхи, висипати їх у миску, додати вершковий сир, перемішати. Зробити в сухофруктах надрізи, щоб вийшли кишеньки. Начинити кожен плід сирно-горіховою сумішшю. Окремо змішати цукор і тертий шоколад.

02

Викласти один лист тіста на присипаний борошном стіл. Накрити зверху харчовою плівкою, зверху на плівку вологий рушник. Через кілька хвилин прибрати плівку з рушником, тісто змастити топленим вершковим маслом, присипати зверху цукрово-шоколадною сумішшю, скласти навпіл в довжину, повторно змастити маслом і посипати сумішшю цукру і шоколаду. Розрізати тісто в довжину двома довгими смугами.

03

Викласти сухофрукти з краю смужки по діагоналі, накрити при цьому сухофрукт вільним краєм тіста, щоб утворився трикутник, продовжити так згортати до кінця смужки тіста. Виконати цю операцію з другою смужкою, а також з рештою тіста і сухофруктами.

04

Духовку розігріти до температури 180ºС. Застелити деко для випікання харчовим папером і змастити його олією, викласти тістечка на деко, змастити кожне топленим маслом, поставити в духовку на 20 хвилин. Дістати готові тістечка з духовки, остудити, посипати цукровою пудрою, подавати відразу ж.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв