
Пиріг «Прага» з морквою
Торт «Прага» не має ніякого відношення до чеської кухні. Автором даного рецепту є Володимир Гуральник, він же автор декількох десятків тістечок і тортів, у тому числі «Пташине молоко». Даний торт легко можна приготувати в домашніх умовах. «Прага» з морквою надає класичному варіанту торта свою неповторну нотку. Якщо Ви вже раніше пробували торти з морквою, то можете уявити що це. Безумовно, цей торт вас порадує приємним смаком і стане одним із улюблених для домочадців.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
100 г.
Сода харчова 500г
0,5 ч. л.
Олія соняшникова салатна 500мл
1 ст. л.
Яйце куряче С0 1шт
1 шт.
Морква
100 г.
Какао-порошок Аромікс 100г
2 ст. л.
Масло вершкове домашнє
1 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
100 г.
Сметана ХМЗ 20%
1 ст. л.
Цукрова пудра Aro 250г
1 ст. л.
Етапи приготування
01
Моркву натерти на дрібній тертці, змішати в мисці разом з борошном, цукром і яйцем. Додати також в загальну суміш половину какао-порошку, соду, вилити соняшникову олію. Перемішати до однорідної консистенції.
02
Форму для випікання змастити маслом, присипати трохи борошном, викласти тісто у форму. Розігріти духовку до 180°C, випікати протягом 15 хвилин.
03
Для приготування глазурі необхідно змішати в мисці половину какао-порошку, цукрову пудру і попередньо розтоплене вершкове масло, додати також сметану. Поставити суміш на вогонь, варити протягом 10 хвилин, постійно змішуючи.
04
Готовий пиріг залити глазур'ю, остудити.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів