
Печінка, запечена з яблуками і грибами
Печінка - цінний і корисний продукт харчування, який просто необхідно включати в свій раціон. Страви з печінки сподобаються навіть найдосвідченішим гурманам. Треба відзначити, що печінка засвоюється людським організмом краще, ніж м'ясо. У нашому рецепті пропонується використовувати свинячу печінку. Свіжу печінку перед процесом приготування треба ретельно промити в холодній воді, очистити від прожилок і плівок, а потім вже вимочувати. Вимочування в молоці сприяє зникненню специфічного запаху і можливої гіркоти субпродукту. Крім цього, вимочена попередньо в молоці печінка виходить особливо смачною і ніжною.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Печінка свиняча
600 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
150 мл.
Цибуля
1 шт.
Яблуко Джонапринц 70+
1 шт.
Печериці Українські Печериці Кремові 500г
200 г.
Сир твердий Грана Падано 32%
100 г.
Борошно 7 1кг
100 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Олія соняшникова Царська олія нерафінована 0,92л
за смаком
Масло вершкове домашнє
50 г.
Майонез Одеський майонез Провансаль 67% 600г
75 г.
Етапи приготування
01
Свинячу печінку очистити від плівок, нарізати скибочками, залити молоком і залишити на ніч.
02
Обсушені шматочки печінки вмочити в суміш борошна, солі і перцю. Смажити на олії по 1 хвилині з кожної сторони.
03
Нарізати цибулину півкільцями, обсмажити на суміші соняшникової олії та вершкового масла до золотистого кольору.
04
Яблуко і гриби нарізати тонкими скибочками. Сир натерти на тертці.
05
На обсмажену печінку викласти цибулю разом з олією, в якій він смажився, шар яблук, полити майонезом. Зверху викласти шар грибів і сиру. Запікати в духовці 10 хвилин при температурі 150°C.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів