
Морквяні слайси з білим шоколадом
Морква - смачний і корисний овоч, дуже затребуваний в кулінарії. Запропонований рецепт - один із варіантів використання моркви у випічці. Морквяна випічка з'явилася дуже давно: в кінці 16-го століття, а в кінці 60-х років минулого століття виявилася на піку популярності. Не здає свої позиції вона і зараз, оскільки вважається "здоровою" випічкою. Крім моркви в нашому рецепті використовують родзинки і горіхи. Чому в назві рецепту "морквяні слайси"? У рецептах стало часто зустрічатися слово "слайс". У перекладі з англійської "slice" означає "шар, шматок, скибочка". У нашому випадку морквяні слайси - порційні шматочки морквяної випічки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
200 г.
Розпушувач тіста Добрик 15г
1 ч. л.
Спеція Перець духмяний мелений
0,5 ч. л.
Сода харчова 500г
0,5 ч. л.
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
50 г.
Морква
1 шт.
Родзинки
50 г.
Горіхи Шовковий Шлях Асорті 125г
50 г.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
3 шт.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
2 ст. л.
Вершки Наші Вершки ультрапастеризовані 15% 125г
100 мл.
Цукерки Toffifee білий шоколад 125г
250 г.
Етапи приготування
01
Розігріти духовку до 180ºС. Застелити пекарським папером прямокутну форму для запікання розмірами 20х30 см. Моркву очистити і натерти на тертці. Горіхи дрібно посікти. Шоколад поламати.
02
Просіяти в миску борошно, розпушувач, запашний перець і соду. Додати цукор, моркву, родзинки і горіхи. Розмішати.
03
Змішати яйця з оливковою олією. Влити їх в суміш сухих інгредієнтів. Ретельно перемішати. Перелити масу у форму для запікання і розрівняти поверхню ложкою.
04
Випікати в духовці протягом 25 хвилин. Остудити.
05
Для ганаша в маленькій каструлі нагріти вершки до точки, близької до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад. Дати йому розтанути, розмішати.
06
Рясно змастити ганашем корж, дати глазурі застигнути і нарізати порційними шматочками.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів