
Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса
1
Кесаділья - традиційна іспанська страва. Незважаючи на складну для нас назву, готується вона дуже легко і швидко. По суті, кесаділья - це один з варіантів знаменитого мексиканського коржа під назвою тортілья. У цьому випадку її складають навпіл і обов'язково додають до начинки сир. Коржі для її приготування можна брати як пшеничні, так і кукурудзяні. Кесаділья - це просто, поживно і смачно. Ось як пропонує її приготувати шеф-кухар Ілля Сьомін.
Інгредієнти
Тортілья
2шт
Сир Чеддер тертий
200г
Сметана
100г
М'ясо, обрізане з курячих стегенець
400г
Оливкова олія
34г
Бульйон курячий
100г
Цибуля синя
50г
Часник
8г
Чилі консервований подрібнений
100г
Помідори чері
50г
Борошно пшеничне
5г
Суміш спецій для курки
за смаком
Кінза
за смаком
Зелена цибуля
за смаком
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Етапи приготування
01
Приготуйте курячий бульйон з обрізаних стегенець.
02
Приготуйте соус сальса: подрібніть помідори чері, цибулю, подрібніть часник і кінзу, перемішайте, посоліть, поперчіть і залиште на 20 хвилин.
03
Шматочки м'яса обсмажте на оливковій олії до рум'яної кірочки. Додайте спеції, борошно, влийте бульйон і протушкуйте. Викладіть готове м'ясо і злийте соус зі сковороди.
04
На гарячій сковороді розігрійте тортілью, посипте її чеддером, зеленою цибулею, викладіть шматочки курки. Додайте по ложці сальси і соусу з-під м'яса, знову посипте сиром і накрийте другим коржем зверху.
05
Переверніть кесаділью, щоб друга сторона теж підрум'янилась. Розріжте і при подачі додайте сальси і сметани.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів