Цибулевий хліб - Image

Цибулевий хліб

Кількість порцій: 1Час приготування: 2 год 20 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

"Все з цибулею" - ось девіз фестивалю, який проходить у Веймарі. Це німецьке містечко влаштовує свято цибулі вже більше 300 років, і приходиться фестиваль на другий жовтневий уїкенд. Люди з багатьох міст, містечок і сіл з'їжджаються на свято, щоб продати цей овоч, виготовити з нього прикраси або вінки, приготувати цибульний суп, цибульний пиріг, цибулеві сосиски або навіть цибулевий хліб. Такий хліб виходить дуже м'яким, з насиченим запахом, красивою текстурою і приємним смаком. Пропонуємо вам долучитися до німецької культури і спробувати приготувати цибулевий хліб разом з нами.

Продукти для рецепту

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
26.10 - 44.50

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

за 1 кг

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

3 шт.

Яйце куряче С0 1шт

1 шт.

Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл

3 ст. л.

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

200 мл.

Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г

8 г.

Борошно пшеничне вищий гатунок

600 г.

Сметана ХМЗ 20%

2 ст. л.

Олія соняшникова Auchan нерафінована 1л

60 мл.

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 ст. л.

Сіль Єгипет

1 ч. л.

Етапи приготування

01

Молоко підігріти, вилити в миску, додати цукор і сіль. Додати дріжджі і 1 ст. л. борошна. Перемішати до повного розчинення, до однорідності. Накрити зверху рушником, залишити на 30 хвилин у теплому місці.

02

Цибулю очистити і нарізати кубиками. Обсмажити в рослинній олії на розігрітій сковороді протягом 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Додати сіль і цукор.

03

У тісто додати обсмажену цибулю, вбити яйце, додати сметану і влити половину рослинної олії.

04

Додати в тісто борошно, що залишилось, ретельно перемішати, замісити тісто. Залишити на 30 хвилин.

05

Через 30 хвилин пом'яти тісто, залишити ще на 15-20 хвилин. Дістати, повторно перем'яти, скачати в кулю. Деко застелити папером, викласти шар тіста на деко. Накрити рушником зверху, залишити на 15 хвилин. Надати хлібу необхідну форму.

06

Підігріти трохи соняшникової олії, змастити пензлем поверхню хліба. Зробити ножем кілька надрізів. Випікати 30 хвилин у духовці, при температурі 200°С. Після, дістати з духовки, залишити на 30 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв