Курячі грудки, фаршировані шпинатом - Image

Курячі грудки, фаршировані шпинатом

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 годСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Курячу грудку в народі ще називають часто білим м'ясом або просто грудинкою. Як відомо , "сніданок чемпіонів" складається саме з рису і курячої грудки. Хоча знаючи склад і корисні властивості курки, можна сміливо її готувати і на вечерю теж. Адже саме ввечері дієтологи і спортсмени рекомендують запасатися білком. А в курячой грудці його найбільше. А якщо її ще й начинити шпинатом, то вийде не тільки дуже смачно. Адже шпинат - чемпіон за кількістю корисних вітамінів і мікроелементів. Такою чудовою стравою, яка має чудовий смак і аромат, можна добре повечеряти. А подавати можна з тим же рисом або іншим улюбленим вами гарніром.

Інгредієнти

Курячі грудки

6 шт.

Бекон

4 скибки

Цибуля (середня)

1 шт.

Часник

2 зубчики

Шпинат (свіжий або заморожений)

300 г

Яйця

1 шт.

Твердий сир

100 г

Сушений чебрець

0,5 ч.л.

Мелений чорний перець

0,5 ч.л.

Оливкова олія

2 ст.л.

Сіль

за смаком

Етапи приготування

01

Скибочки бекону наріжте дрібними кубиками і обсмажте їх у сковороді на середньому вогні до хрусткої скоринки (приблизно 5-8 хвилин), періодично помішуючи. Готовий бекон приберіть зі сковороди і дайте стекти зайвому жиру.

02

Цибулю і часник дрібно наріжте і викладіть в ту ж сковороду, де смажився бекон. Обсмажте на середньому вогні 2-3 хвилини, часто помішуючи. Готуйте до м'якості цибулі, потім зніміть сковороду з вогню.

03

Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, розморозьте його. Листя шпинату промити, обсушити і досить дрібно наріжте.

04

Сир натріть на середній тертці.

05

У глибокій мисці з'єднайте шпинат, яйце, чебрець, сир, бекон і цибулю з часником. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте всі інгредієнти.

06

Курячі грудки промийте, видаліть шкірку, якщо необхідно. У товстій частині кожної грудки зробіть надріз так, щоб вийшла "кишенька". До кожної "кишеньки" чайною ложкою покладіть по шостій частині шпинатної начинки. Посипте курячі грудки перцем і сіллю.

07

У тій самій сковороді, де смажилися бекон і цибуля, на середньому вогні розігрійте олію. Викладіть в неї курячі грудки і підсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 8-10 хвилин.

08

Після зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і тушкуйте ще приблизно 10-20 хвилин до готовності.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Курячі грудки, фаршировані шпинатом – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua