
Крамік
"Крамік" (cramique) - дослівно перекладається як "здобний хліб з родзинками". Головне в приготуванні цього хліба (і, напевно, єдине) - це правильно замісити тісто. Так як воно дріжджове, то потрібно поставитися до роботи досить серйозно. Щоб тісто добре піднялося, і в підсумку вийшов смачний повітряний хліб. Крім того, сам процес приготування займає не так багато часу, так що завжди мати в домі свіжий, зроблений своїми руками, хліб - це і приємно, і сподобається всій вашій родині. Тим більше, що зверху ще можна посипати його кунжутом за бажанням або ж чимось ще. Також можна разом із родзинками в тісто додати горішки для смаку. До слова, експериментуйте, як хочете.
Інгредієнти
Борошно
450 г.
Дріжджі
20 г.
Молоко
200 г.
Яйця
3 шт.
Цукор
10 г.
Масло вершкове
100 г.
Сіль
за смаком
Родзинки
250 г.
Етапи приготування
01
З борошна, дріжджів і теплого молока замісити тісто, залишити підніматися в теплому місці.
02
Додати 1 яйце і 2 жовтки, сіль, цукор, масло, родзинки (попередньо замочені в теплій воді). Добре замішати і залишити на 1 годину.
03
Після того, як тісто збільшиться в об'ємі, викласти у змащену форму і поставити в гарячу духовку на 45 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів