Козинаки - Image

Козинаки

Кількість порцій: 4Час приготування: 3 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Ну хто ж не любить цю чудову грузинську солодкість? Дивно, як кулінари змогли приготувати такий смачний десерт всього лише з волоських горіхів і меду. У Грузії козинаки традиційно подають до новорічного столу. Іншими словами можна сказати, що це грузинська халва, яку роблять з горіхів крупного помолу. Чудовий смак козинак багато хто пам'ятає ще з дитинства. Чому б не спробувати "переплюнути" заводські козинаки і не приготувати їх самому? Тим більше, що це досить просто робиться. Козинаки відразу ж припадуть до смаку вашому дітям. А такий чудовий десерт можна подавати і за святковий стіл, тому що козинаки до вподоби багатьом.

Інгредієнти

Цукор

2 ст.

Вода

1 ст.

Сироп кукурудзяний

1 ст.

Арахіс

4 ст.

Масло вершкове

1 ст. л.

Ваніль

1 ч. л.

Сода

1 ч. л.

Етапи приготування

01

У каструлю з товстими стінками налити воду, сироп, всипати цукор. Поставити на вогонь. Нагріти до 121°С (використовувати термометр для приготування цукерок).

02

Додати арахіс, варити до температури 165°С. Поступово додати вершкове масло і ваніль. Ретельно перемішати. Додасть соду, знову перемішати.

03

Викласти суміш на пергамент, змащений маслом, дати час застигнути. Після застигання, поламати на шматочки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв