Котлети в картоплі під сирною шапкою - Image

Котлети в картоплі під сирною шапкою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Котлети в картоплі під сирною шапкою - відмінна можливість порадувати близьких прекрасним делікатесом. По-перше, це дуже смачно, по-друге - просто і швидко, а по-третє - досить корисно, тому що страви в духовці піддаються не жарінню, а тушкуванню. Дане блюдо за смаком нагадує звичайний картопляний гарнір пюре з котлетами. Але в цьому рецепті ці два інгредієнти з'єднуються разом і зверху покриваються сирної «шапочкою». Це дуже зручно і приголомшливо смачно. Для більш дієтичного варіанту можна замінити картоплю на моркву і використовувати більше сиру, ніж майонезу. Котлети в картоплі під сирною шапкою можна приготувати як на святковий стіл, так і на звичайний обід або вечерю.

Інгредієнти

Фарш м'ясний

300 г.

Цибуля ріпчаста

0,5 шт.

Олія рослинна

2 ст. л.

Картопля

4 шт.

Майонез

2 ст. л.

Хліб білий

50 г.

Сухарі панірувальні

3 ст. л.

Сир твердий

60 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

Скачати з фаршу котлети, обваляти кожну в борошні і сухарях, після чого обсмажити в олії на сковороді.

02

Відварити очищену картоплю в підсоленій воді. Воду злити, картоплю розім'яти до стану пюре. Сформувати з картопляної маси кульки, кількість яких має бути рівною кількості котлет.

03

На долоні розкласти картопляну кульку, на неї покласти котлету, загорнути котлету в картопляне пюре.

04

Натерти сир, додати до сиру майонез, перемішати. На кожну кульку викласти суміш майонезу і сиру, покласти котлети на деко, застелене харчовим папером і змащене олією.

05

Духовку необхідно попередньо розігріти до температури 180ºС, випікати 15-20 хвилин, до золотистої скоринки.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв