Хичіни з картоплею і сиром - Image

Хичіни з картоплею і сиром

Кількість порцій: 12Час приготування: 2 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Хто не хоче посмакувати смачненьким пиріжечком з ніжною картопелькою та духмяним сирком під, власноруч приготованим, соусом?! Звичайно ж, відмовитися від такої насолоди зможе не кожний. Ми маємо, в запропонованому вам рецепті, прекрасне поєднання дивовижного овоча та молочного продукту, які, завдяки своїй консистенції, є дуже корисною та вдалою начинкою, адже вона надає нашій страві цілісності. Смаку та поживності хичінам надасть і колоритний соус з ароматного часничку, зеленого кропчику та легкої сметани. Таке поєднання наділить хичини справді дієтичністю та мінімумом калорій. Не майте сумніву, що смакові властивості цієї страви задовольнять вас сповна і ви піднімете ваш кулінарний рейтинг серед близьких.

Продукти для рецепту

Борошно пшеничне вищий гатунок
17.40

Борошно пшеничне вищий гатунок

за 1 кг

Інгредієнти

Борошно пшеничне вищий гатунок

5-6 ст.

Картопля фасована

5 шт.

Бринза Кілія Балканська 45%

500 г.

Кефір Зарог 2,5% 870г

250 мл.

Вода негазована Аквуля 2л

250 мл.

Кріп 70г

1/2 пучка

Сметана ХМЗ 20%

500 г.

Часник

2-3 зубки

Сіль Єгипет

За смаком

Етапи приготування

01

Для тіста. Кефір змішати з водою і потроху влити в борошно. Як тільки тісто стане щільним продовжити замішувати руками. Рідина може залишитися. Тісто має вийти не м'яким, але й не зовсім щільним. Подовше вимісити тісто. Покласти тісто в чашку, накрити його пакетом і рушником, щоб настоялося .

02

Відварити картоплю і гарненько розтерти, щоб не залишилося грудочок, оскільки вони будуть рвати тісто. Бринзу натерти на тертці і змішати з пюре, за бажанням можна додати трохи солі, але бринза сама досить солона.

03

Для соуса (поки готується тісто). Нарізати кріп , натерти часник, все це змішати з кефіром і сметаною в пропорції 1:2 (сметани повинно бути більше).

04

Поділити тісто і начинку на 12 кульок. Тісто розтягнути злегка руками, зверху покласти начинку. Обов'язково під тісто посипати борошно, щоб не липнуло до столу. Обов'язково прикрити під час усього процесу тісто рушником чи серветкою, тому що, якщо воно обвітритися почне рватися, або кришитися.

05

Защіпнути тісто зверху, розкатати потихеньку, не забувати посипати борошном. Катати потихеньку, інакше тісто буде рватися.

06

Смажити на розігрітій сковороді, без додавання олії, поки не підрум'яниться, складати в глибокий посуд з кришкою, зверху рясно змащувати вершковим маслом, можна його заздалегідь розтопити, але не обов'язково. Не забувати прикривати кришкою, оскільки полежавши в теплі хичіни не тільки стануть ніжними, а й залишаться гарячими до подачі на стіл. Подавати з соусом і свіжими овочами. Смачного!

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв