
Хінкалі з бараниною та свининою
У загальному уявленні хінкалі – начинка з м'ясного фаршу зі спеціями в борошняній оболонці. Хінкалі мають значний розмір і ліпляться у вигляді мішечків з безліччю складочок. Чим їх більше – тим смачніше. Усередині кожного мішечка – велика кількість фаршу і бульйон. Це й відрізняє хінкалі від всіма відомих пельменів. Цю ситню і самодостатню страву грузинської кухні за традицією їдять гарячею і виключно руками. При чому, правильно з'їсти хінкалі – ціла наука. Важливо, щоб бульйон не витік з оболонки. Для цього необхідно взяти хінкаль за хвостик, надкусити зверху шматочок тіста, висмоктавши весь сік. Потім додати в утворений отвір соус і з'їсти. Смачного.
Інгредієнти
Борошно пшеничне
500 г.
Вода
200 мл.
Яйце куряче
1 шт.
Баранина
300 г.
Свинина
200 г.
Бульйон м'ясний
за смаком
Цибуля ріпчаста
3 шт.
Перець чорний мелений
за смаком
Перець червоний мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Петрушка
за смаком
Кріп
за смаком
Етапи приготування
01
Зробити фарш із м'яса та цибулі, пропустивши суміш через м'ясорубку.
02
Влити в отриманий фарш м'ясний бульйон, додати спеції і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішати.
03
У миску висипати борошно, зробити гірку, в центрі борошна ямку, в яку влити теплу воду, сюди ж розбити яйце, посолити. Замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 20-30 хвилин.
04
Розділити тісто на частини, кожну розкачати в тонкий лист, вирізати кружальця, на кожне викласти фарш, згорнути края тіста вгору, як мішечок.
05
Відварити хінкалі в підсоленій воді до моменту коли вони спливуть на поверхню води.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів