
Гурійські пиріжки
Новий Рік та Різдво однаково люблять в усіх куточках світу. І Грузія не є винятком. Традиційне новорічне застілля, вишукані страви - це напевно спільні риси, які характерні для всіх країн світу в Новий Рік. Відмінні риси - це те, що кожна країна має свої відмінні від інших національні новорічні страви. Як наприклад, гурійський пиріжки. Вони є особливим атрибутом Різдва в Грузії. А ще в деяких грузинських сім'ях існує традиція всередину одного пиріжка класти монетку, тому вважається кому попадеться такий пиріжок монетка принесе велику удачу на весь рік. Спробуйте спекти такі пиріжки і відчути новорічні традиції Кавказу.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно 7 1кг
800 г.
Мацонi Гормолзавод №1 термостатний 3,2% 500г
500 мл.
Сир Сокіл Сулугуні палички 45%
500 г.
Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г
200 мл.
Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
12 шт.
Масло вершкове домашнє
100 г.
Олія соняшникова Царська олія рафінована 0,5л
150 мл.
Сметана ХМЗ 20%
2 ст. л.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
1 ст. л.
Цукор Ваш Цукор 10кг
по вкусу
Сіль Єгипет
по вкусу
Етапи приготування
01
Молоко злегка підігріти, додати дрібку цукру, дріжджі, 1 ст. л. соняшникової олії і 100 г. борошна. Перемішати і залишити на 1 годину.
02
Додати мацоні, решту борошна, 1 яйце. Замісити тісто.
03
Додати розтоплене вершкове масло і сіль. Добре замісити.
04
Сир натерти. 10 яєць зварити вкруту, розрізати уздовж навпіл.
05
Тісто розділити на 10 частин. Розкачати одну частину в тонкий млинець, покласти на середину 2 ст. л. сиру і 2 половинки яйця. Скатати млинець в рулет, кінці підвернути. Так само приготувати усі пиріжки.
06
Укласти пиріжки на змащене соняшниковою олією деко, змастити їх сумішшю жовтка і сметани і поставити в розігріту до 180°C духовку на 35 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів