
Груші, запечені в листковому тісті
Відмінний порційний десерт іспанської кухні, приготування якого є дуже захоплюючим процесом. Навіть груші зимових сортів - тверді і зелені, в підсумку виходять м'якими, мають медовий аромат і доповнюються хрустким листковим тістом і солодким медовим сиропом. Важливо не переварити груші, а також щоб добре пропеклося листкове тісто з середини. Подавати груші в тісті можна з морозивом, теплими. Морозиво дуже добре доповнює сухувате листкове тісто і розбавляє солодкий сироп. Також в сироп, в якому варилися груші та який при уварюванні дійсно виходить занадто солодким, можна додати лимонного соку і цедри, для кислинки.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Тісто Геркулес листкове прісне 500г
500 г.
Груші Світ фруктів сушені різані 200г
1,2 кг.
Цукор Ваш Цукор 10кг
200 г.
Мед Літній Мед 750г
4 ст. л.
Цукор ванільний Auchan 8г
1 ч. л.
Кориця Еко мелена 20г
1 ч. л.
Етапи приготування
01
Груші вимити і очистити від шкірки, але хвостик не видаляти.
02
У каструлю з товстим дном налити приблизно 4 склянки води. Додати цукор, мед, корицю і ванільний цукор. Довести до кипіння і зменшити вогонь.
03
У киплячий сироп скласти груші і варити близько 20-30 хвилин. Потім груші викласти на тарілку і остудити.
04
Сироп продовжувати варити на середньому вогні, щоб сироп уварився в 2-3 рази. Потім сироп остудити.
05
Тісто розморозити і трохи розкатати, але не дуже тонко. Порізати тісто на смужки шириною 1,5-2 см. по всій довжині листа.
06
Обернути кожну грушу смужкою тіста, починаючи знизу і до самого верху (кінці смужок склеювати між собою).
07
Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього груші в тісті. Деко поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 30-35 хвилин до легкого золотистого кольору.
08
Подавати груші слід на чайному блюдці з ножем і виделкою. Перед подачею грушу полити сиропом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів