Яловичий стейк з вершково-грибним соусом - Image

Яловичий стейк з вершково-грибним соусом

Кількість порцій: 1Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Здається, немає межі для польоту фантазії в приготуванні м'ясних страв. Крім того, що з нього виходять дуже смачні і воістину стильні страви, вони ще й дуже вигідні. Адже м'яса не потрібно дуже багато, аби наїстися. Наприклад, яловичий стейк з вершково-грибним соусом полонить шлунок і серце будь-якого гурмана. Ця страва дуже незвичайна завдяки додаванню в неї кисло-солодкого вустерширського соусу. Лимонний сік разом з гірчицею додадуть стейку пікантності, а часник стане відмінним афродизіаком. Саме тому страву можна сміливо готувати для романтичної вечері. Нотки коньяку зроблять смак незвичайним, запаморочливим у всіх сенсах цього слова. Приємного!

Продукти для рецепту

Філе яловиче
576.50

Філе яловиче

за 1 кг

Інгредієнти

Філе яловиче

500 г.

Соус Appel Worcester Sause вустерширський 1л

100 г.

Цибуля шалот 250г

1 ч. л.

Часник

1 зубчик

Сік лимонний Casa Rinaldi 200мл

1 ст. л.

Гірчиця ВХС Вінницька 125г

1 ч. л.

Вершки Домашні 40%

200 мл.

Цибуля Петриківські Овочі ріпчаста 1кг

1 ст. л.

Коньяк Frapin 40% 0,7л

100 г.

Чебрець свіжий 50г

1 ч. л.

Петрушка 70г

1 ч. л.

Сіль Єгипет

за смаком

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти столову ложку вершкового масла в сковороді на середній температурі. Додати стейк з невеликою кількістю солі і перцю і смажити по 2 хвилини з кожного боку. Покласти на тарілку і поставити в морозильну камеру на 5 хвилин.

02

Знову розігріти вершкове масло в сковороді, додати вустерширський соус, подрібнену цибулю-шалот, часник і гриби. Пасерувати 2 хвилини, приправивши лимонним соком, сіллю і перцем. Додати стейк, чебрець, петрушку і гірчицю. Просмажити м'ясо до такої міри, як подобається.

03

Додати жирні вершки і розкришений зубчик часнику. Нахилити трохи сковороду і вилити коньяк до м'яса. Збільшити вогонь і дати йому зловити пари коньяку - через деякий час зняти з вогню.

04

Покласти стейк на тарілку поливши соусом з грибами.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв