
Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу
Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу - цікавий варіант приготування тюфтельок. Чому їжачки? Зернятка рису, що стирчать із кульок, можливо роблять їх схожими на їжачків. Сам процес формування їжачків із фаршу і рису нагадає Вам рецепт приготування тюфтельок. Інгредієнти можуть бути однаковими. Порада: рис краще використовувати довгозернистий і відварювати його до напівготовності, щоб їжачки не розвалювалися. Бажано, щоб соус, приготований зі сметани і томатної пасти, покривав їжачків у формі майже повністю. Замість води для приготування соусу за бажанням можна використовувати бульйон.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Фарш свинячий
175 г.
Фарш яловичий
175 г.
Цибуля ріпчаста фасована від 3кг
1 шт.
Рис пропарений
50 г.
Паста томатна Чумак 25% 300г
50 г.
Сметана ХМЗ 20%
50 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Зелень мікс 100г
за смаком
Вода негазована Аквуля 2л
250 мл.
Яйце куряче С0 1шт
0,5 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
25 г.
Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл
1,5 ст. л.
Етапи приготування
01
Рис відварити до напівготовності, після - остудити. Цибулю подрібнити, обсмажити на сковороді в олії до золотистого кольору.
02
Змішати в мисці обидва фарші, додати обсмажену цибулю, вбити яйце, посолити і поперчити за смаком, додати вже остиглий рис. Ретельно перемішати.
03
Зліпити із фаршу кульки розміром з мандарин, обваляти в борошні, викласти у форму для випікання, яку потрібно попередньо змастити олією і присипати борошном.
04
У мисці змішати томатну пасту і сметану, посолити, додати трохи води, перемішати до однорідної консистенції.
05
Залити "їжачки" в формі томатно-сметанним соусом, поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати протягом 50 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів