
Курка з соусом із баклажан
Курка з таким соусом дуже смачна і гідна захоплення. Баклажани для соусу повинні бути молоді, не перезрілі. Інакше насіння доведеться видаляти, а це клопітно. Запечені баклажани на відкритому полум'ї роблять соус найбільш смачним. Соус повинен мати світлий відтінок. Особливу пікантність блюду надає цілий стручок пекучого перцю, якщо його не розрізаючи покласти в блюдо. Коли курка готова, соус потрібно розмішати, щоб вийшло однорідне пюре, і викласти його на тарілку рівним шаром. Зверху викласти курячі ніжки і полити соусом, в якому тушкувалась курка. Подавати тільки гарячим, прикрасивши страву зеленню: петрушкою або м'ятою.
Інгредієнти
Філе куряче
10 шт.
Сіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Вершкове масло
6 ст. л.
Цибуля
1 шт.
Помідори
6 шт.
Лавровий лист
4 шт.
Стручковий перець
100 г.
М'ясний бульйон
0,5 мл.
Баклажани
8 шт.
Лимон
1 шт.
Борошно
200 г.
Молоко
1 л.
Етапи приготування
01
Баклажани помістити в пароварку на 20 хвилин. Зняти шкірку, видалити стеблинки, кинути баклажани в лимонний сік і залишити на 5 хвилин.
02
У каструлі розтопити вершкове масло. Додати борошно. Смажити 2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Влити гаряче молоко, готувати 3 хвилини, постійно помішуючи, щоб розчинилися грудочки.
03
Вийняти баклажани з лимонної води, процідити воду. Порізати баклажани і з'єднати з вмістом каструлі. Посолити, тушкувати 5 хвилин.
04
Грудинку порізати, посолити і поперчити. Розтопити в каструлі вершкове масло, додати куряче м'ясо, смажити 3 хвилини. Додати нарізану цибулю, помідори, лавровий лист, стручковий перець, м'ясний бульйон. Тушкувати 25 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів