Курка в молоці - Image

Курка в молоці

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 год 10 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Пропонуємо вашій увазі самий простий і легкий рецепт приготування курки .Готовиться швидко, м'ясо виходить ніжне, духмяне, з хрусткою ароматною скоринкою. Молоко, в якому тушиться наша курка, надає їй дивну м'якість. Пікантний смак, надзвичайно красивий колір і пряний аромат надають курці цедра лимона, часник і каррі. До того ж дуже поживна і корисна страва. Адже куркума, яка є основним компонентом каррі, стимулює імунну систему людини і допомагає руйнувати шкідливі білки, які блокують роботу мозку і викликають хворобу Альцмейгера у літніх людей. Готуйте, споживайте і будьте здорові!

Інгредієнти

Курка

1,5 кг.

Молоко

500 мл.

Часник

5 зубчиків

Вершкове масло

1 ст. л.

Карі

1 ч. л.

Цедра лимону

1 шт.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Етапи приготування

01

Курку розрізати приблизно на 10 шматочків. Кожен шматочок добре посолити і поперчити.

02

У сковороді розтопити масло і обсмажити половину шматочків на сильному вогні. Кожну сторону обсмажувати приблизно протягом 5 хвилин.

03

Потім зняти з вогню підсмажені шматочки. Повторити операцію із другою порцією курки.

04

З одного лимона акуратно зняти цедру (найкраще овочевим ножем).

05

Зубчики часнику очистити, розім'яти їх і покласти у форму для запікання. Зверху на часник викласти обсмажені шматочки курки.

06

На сковороду, в якій смажилася курка, вилити молоко. До нього додати карі і цедру лимона. Молоко за смаком посолити, поперчити і довести до кипіння.

07

Потім зняти молоко з вогню і перелити все зі сковороди в форму з куркою. Поставити форму в розігріту до 200°С духовку. Випікати 30-40 хвилин.

08

Подавати курку слід попередньо поливши молоком, щоб вона була м'якою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Курка в молоці – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua