
Бельгійські пивні оладки
Може бути, що на бельгійських кулінарів вплинуло те, що в Бельгії дуже люблять пиво, або може існує й інше пояснення, але от млинчики на основі пива зустрічаються не так часто. Проте на батьківщині ця страва досить популярна. Завдяки тому, що пива в тісто потрібно не дуже багато, ці млинці можна їсти і діткам теж, правда, бажано в обмеженій кількості. Але якщо ви зібралися зустрічати гостей або просто влаштовуєте невеличке свято вдома, то рецепт цих млинчиків прийде вам на допомогу. Тому що перед їхнім надзвичайним видом складно встояти. А тим більше, що їх дуже зручно взяти з собою на роботу або дітям до школи.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Борошно пшеничне вищий гатунок
200 г.
Яйце куряче С0 1шт
4 шт.
Дріжджі Львівські дріжджі сухі хлібопекарські 12г
5 г.
Пиво світле Volfas Engelman 5,2% 0,568л
200 мл.
Масло вершкове домашнє
60 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Вершки збиті Sterilgarda Alimentari 35% 200г
100 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
130 г.
Джем Novus полуничний 375г
3 ст. л.
Етапи приготування
01
У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор з яйцем. Масло розтопити, влити в борошняну суміш. Збити до однорідної маси.
02
Розігріти духовку до 180°С. У суміш влити пиво, змішати. Викласти у форму для кексів отриману суміш. Випікати 15 хвилин.
03
Готові оладки дістати з духовки, остудити, витягти з форми.
04
Вершки збити з цукром. Подавати оладки з полуничним джемом і цукрово-вершковим кремом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів