Полуничний рай - Image

Полуничний рай

Кількість порцій: 2Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Cніданок

Цей десерт не дарма отримав сво. настільки гучну назву. Адже це дійсно рай для тих, хто любить легкі та ніжні десерти. Він дуже відрізняється від звичних нам тортів і тістечок. По-перше, цей десерт дуже легкий, в ньому немає багато крему і саме тому полуничний рай не дуже калорійний. По-друге, такі порційні десерти дуже зручні на великих і не дуже вечірках. Адже можна заздалегідь приготувати потрібну кількість, знаючи, скільки гостей прийде. При цьому десерт з полуниці завжди виходить досить соковитим і солодким завдяки фруктозі, яка є в полуниці. Ягоди полуниці дуже корисні для дорослих і дітей. А тим більше, якщо приготувати її у такий приємний спосіб.

Інгредієнти

Полуниця

160 г

Желатин

5 г

Вершки 33-35%

30 мл

Цукрова пудра

20 г

Вода

50 мл

Етапи приготування

01

Желатин всипаємо в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо желатин набухати (хвилин на 10), а поки підготуємо інші інгредієнти.

02

Частину полуниці промиваємо, обриваємо хвостики і поміщаємо ягоди в чашу блендера.

03

Збиваємо полуницю на високій швидкості до отримання однорідного гладкого пюре.

04

Решту полуниці також промиваємо і видаляємо хвостики. Розрізаємо кожну ягідку на дві половинки. Одну красиву ягідку потрібно залишити для прикрашання вже готового десерту.

05

Холодні вершки для збивання виливаємо в глибоку миску. Всипаємо цукрову пудру.

06

Збиваємо вершки до отримання стійкої маси.

07

Виливаємо у вершкову масу полуничне пюре. Обережно перемішуємо.

08

Замочений желатин розпускаємо в мікрохвильовій печі або на повільному вогні (стежте, щоб рідина з желатином НЕ закипіла). Крупинок бути не повинно, желатин повністю розчиняється у воді. Даємо йому трохи охолонути, помістивши миску на лід, і вливаємо в вершковий мус.

09

Ще раз обережно перемішуємо, щоб желатин рівномірно розподілився у збитих вершках.

10

Приступаємо до формування самого десерта. На дно склянки з широким дном викладаємо по стінках половинки нарізаної полуниці зрізом назовні.

11

Далі викладаємо частину (близько двох столових ложок) вершкового крему. Після – викладаємо ще ряд полуниці так, як і нижній шар.

12

І закриваємо все вершковим кремом, поміщеним в кондитерський мішок.

13

Ставимо десерт в холодильник до повного застигання вершкового крему. Після – подаємо десерт до столу, прикрасивши кожну порцію половинкою полуниці.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Овочеве карі

Овочеве карі

1

20 хв

Полуничний рай – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua