Ромові кульки  - Image

Ромові кульки

Кількість порцій: 8Час приготування: 20 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Дуже ефектний і водночас простий десерт - ромові кульки. Як вже стало, напевно, ясно за назвою - до складу десерту входить ром, що надає страві тонкий алкогольний аромат. Він прекрасно підійде в якості солодкої страви на вечірці (особливо в форматі фуршет, так як подається порційними кульками) або романтичній вечері. Подати страву можна і на сімейному святі, але тоді врахуйте чи будуть присутні діти або люди, які повністю не вживають алкоголю.Якщо так - тоді не додавайте в кульки ром (або приготуйте 2 варіанти - алкогольний і безалкогольний). За бажанням у середину кожної кульки можна покласти горіх або шматочок шоколаду, а обкатати можна не в кокосовій стружці, а в подрібнених горіхах або вафельної крихті.

Інгредієнти

Печиво пісочне

350 г.

Горіхи волоські

200 г.

Пудра цукрова

200 г.

Какао-порошок

50 г.

Ром

80 мл.

Кокосова стружка

80 г.

Етапи приготування

01

Печиво подрібнити в блендері в дуже дрібну крихту. Горіхи обсмажити на сухій сковороді. Повністю подрібнити в блендері горіхи і змішати з печивом.

02

Додати до сухої маси просіяну пудру і какао-порошок до однорідного стану. По трохи додавати ром і перемішувати, щоб вийшла маса, схожа на тісто.

03

Залишити масу в холодильнику на 40 хвилин. Потім дістати, сформувати кульки.

04

На суху тарілку висипати кокосову стружку. Обкатати в ній кульки, викласти на тарілку і на 20 хвилин поставити в холодильник.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв

Ромові кульки – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua