
Картопляний пиріг
Рецепт оригінальної і смачної подачі такого абсолютно звичайного і простого рецепту, як варена картопля. Ну що, здавалося б, може бути простіше? Але і цей простий гарнір можна подати по-новому. У даному випадку картопляний пиріг - це, по суті, дрібно нарізана картопля, підсмажена на оливковій олії і запечена в духовці, без таких компонентів як яйця, борошно та інші складові пирогів. Завдяки саме такій тепловій обробці на пирозі утворюється апетитна хрустка золотиста скоринка. Подавати пиріг можна з м'ясом, рибою або овочам. За бажанням, пиріг при запіканні можна змастити яйцем або посипати тертим сиром, підмішати зелень, смажену цибулю або гриби.
Інгредієнти
Сіль
за смаком
Масло вершкове
50 г.
Олія оливкова
40 мл.
Картопля
750 г.
Етапи приготування
01
Картоплю помити, залити холодною водою і відварити до готовності. Злити воду, трохи охолодити картоплю, а потім очистити. Дрібно нарізати очищену картоплю. Духовку розігріти до 200 градусів.
02
Розігріти оливкову олію в сковороді, додати картоплю, сформувати з неї круглий пишний коржик. Смажити 10 хвилин, щоб знизу коржик зарум'янився. Перевернути пиріг на пласку тарілку, а потім назад на сковороду (вже іншою стороною до низу). Смажити ще близько 10 хвилин.
03
Форму для запікання змастити вершковим маслом і покласти в неї картопляний пиріг. Поставити форму в духовку і запікати близько 10 хвилин. Потім подавати, за бажанням, прикрасивши зеленню.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів