
Фруктовий салат у вині
Хто сказав, що салат - це обов'язково холодна солона закуска? Він цілком може бути солодким. Такий салат підійде для звичайного перекусу, для частувань гостей або щоб поласували діточки. Пропонуємо вам смачний солодкий салат із фруктів, сухофруктів і горіхів. Адже фрукти дуже корисні - вони насичують організм корисними вітамінами та фруктозою. Сухофрукти, як відомо, в певній мірі навіть корисніші свіжих їх родичів. По-перше, від них не товстішають - це важливо для тих, хто стежить за своїм тілом. А також вони корисні для людей, у яких проблеми з нирками і які страждають на підвищений рівень цукру в організмі. А вже якщо разом з горіхами, то виходить ох яка смакота! І до речі, для безалкогольного варіанту такого салату замість вина підійде і звичайний гранатовий сік - смак від цього не зіпсується. Всім смачного!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Волоський горіх
120 г
Груша
1 шт.
Лимон
1 шт.
Оцет бальзамічний Ellada спрей 150мл
1 ст. л.
Сік Freshme апельсиновий 0,5л
120 мл
Яблуко Джонапринц 70+
1 шт.
Манго велике, шт
1 шт.
Мед Літній Мед 750г
1 ст. л.
Кориця Еко мелена 20г
0,5 ч. л.
Мускатний горіх Еко мелений 10г
2 г
Вино червоне Натхнення кагор десертне 16% 1л
75 мл
Етапи приготування
01
Обсмажити волоські горіхи і відкласти в сторону, щоб охололи (якщо не смажені).
02
Очистити яблуко, грушу і манго, нарізати кубиками і покласти в миску.
03
Вичавити зверху сік 1/2 лимона, перемішати і відкласти в сторону.
04
Зробити сироп: змішати в маленькій каструлі мед з бальзамічним оцтом і вином та поставити на повільний вогонь. Варити до консистенції сиропу. Додати сік і цедру половинки лимона. Помішувати, поки все не прогріється.
05
Залити сиропом фрукти і ретельно перемішати.
06
Посипати рештою цедри, мускатним горіхом і корицею.
07
Додати апельсиновий сік і рубані горіхи, ретельно перемішати.
08
Можна подавати в одній великій піалі або розділити на порції.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів