Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти сніданок літо › Повидло сливове
Повидло сливове

Повидло сливове

Сливове повидло - відмінний варіант солодких ласощів. Повидло зі слив - це і прекрасна начинка для пирогів, і смачний готовий десерт, і прекрасна заготівля слив на зиму. Найкраще для виготовлення домашнього повидла брати зрілі плоди темно-фіолетового кольору - так в підсумку готове повидло матиме насичений яскраво-виражений окрас. Чим спелее плоди, тим менше часу знадобитися для їх приготування. Приготування в домашніх умовах процес не легкий, але в підсумку при правильній тепловій обробці повидло буде зберігатися тривалий час. Сливове повидло можна злегка ароматизувати, додавши в нього трохи меленої гвоздики, кориці або імбиру.

Кількість порцій 15
Час приготування 90 хв

  1. 1. Сливи — 3,2 кг
  2. 2. Цукор — 2,5 кг
  3. 3. Вода — 1 склянка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помити сливи, видалити кісточки. У воду засипати цукор і довести до кипіння. Викласти в готовий сироп сливи, варити ще близько 30 хвилин до розм'якшення.

  2. Остудити, готову масу за допомогою блендера перетворити на пюре. Знову поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити до готовності (близько години). Щоб перевірити готовність, капнути повидло на блюдце - якщо, охолонувши, воно не розтікається, то можна розливати по банках.