
Класичний цимес
Класичний цимес - традиційна страва єврейської кухні, яка являє собою солодке рагу з моркви, чорносливу та родзинок. В даний час у цієї страви багато варіантів, в тому числі і з м'ясом в якості інгредієнта, але наявність моркви і сухофруктів у страві традиційне. Моркву нарізають кружечками, намагаються робити це якомога тонше: від цього залежить тривалість термічної обробки і зовнішній вигляд готового блюда. Цимес готується із самих простих продуктів, але його вважають ласощами і люблять в усіх єврейських сім'ях. У перекладі на українську мову слово "цимес" означає щось смачне, особливе.
Інгредієнти
Морква
2 шт.
Курячий жир
20 г.
Цукор
1 ч. л.
Чорнослив
10 шт.
Родзинки
10 шт.
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Курячий жир смажити в сковороді 15 хвилин. Чорнослив і родзинки замочити у воді з цукром.
02
Коли жир розтопиться, додати нарізану кружечками моркву і злегка обсмажити хвилин 4.
03
Додати разом з водою чорнослив, родзинки, посолити і тушкувати 30 хвилин.
04
Тушкувати цимес, періодично помішуючи, до м'якості моркви.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів