
Торт з вишнею та кремом із сиру маскарпоне
Прекрасний і досить швидкий у приготуванні торт (єдине, доведеться трохи почекати, поки він просочиться, але якщо його зробити ввечері, то ночі буде цілком достатньо). Корж виходить зовсім сухим (досить вологим) на смак і з насиченим ароматом вишні. Якщо ж торт їстимуть тільки дорослі, то, радимо замочити на деякий час вишню в коньяку, бренді, віскі або лікері (вишневому, кокосовому, шоколадному, амаретто або будь-яким іншим за смаком). Можна замінити цей крок додавши алкоголь в сироп, яким будете просочувати корж (тут головне не переборщити). Тоді торт отримає пікантний смак і злегка п'янкий аромат.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Яйце куряче С0 1шт
3 шт.
Борошно пшеничне вищий гатунок
150 г.
Цукор Ваш Цукор 10кг
300 г.
Вершки Галичина 33% 950г
250 мл.
Сир Mlekoma Маскарпоне 250г
250 г.
Вишня коктейльна Cherry Twig червона без кісточки 1190г
300 г.
Шоколад молочний Milka 90г
100 г.
Етапи приготування
01
Яйця збити з половиною цукру. Просіяти в яєчну масу борошно і замісити не надто густе тісто. Духовку розігріти до 180°C. Форму змастити вершковим маслом і вилити туди тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.
02
З вишні злити компот і просочити ним корж. З вишні видалити кісточки. Вершки збити з другою половиною цукру в пишний крем. Додати маскарпоне і перемішати.
03
Дуже охолоджений (або заморожений) шоколад натерти на дрібній тертці. На корж викласти вишню, зверху рівномірно розподілити крем. Посипати все тертим шоколадом і поставити в холодильник на 6-8 годин. Потім можна подавати.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів