Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська › Желе з кавуна, винограду, крем-фрешу і м'ятою "Смак літа"
Желе з кавуна, винограду, крем-фрешу і м'ятою "Смак літа"

Желе з кавуна, винограду, крем-фрешу і м'ятою "Смак літа"

Кавунове желе з виноградом, крем-фрешем і м'ятою «Смак літа» цілком виправдовує свою назву. Навіть у дощову погоду, в люту заметіль і сніжний вечір ви повернете собі відчуття літа, відчуєте на собі ніжні промінчики сонця, по вашому волоссі пробіжить легкий вітерець. А колір желе нагадають вам веселку, на яку ви з подивом дивилися в дитинстві. Готувати такий десерт - суцільне задоволення. А ще приємніше подарувати таку радість діткам, які, безсумнівно, попросять іще. Солод десерту розбавлять листочки м'яти, які подарують частинку свіжості. Приємного апетиту і прекрасних вражень!

Кількість порцій 5
Час приготування 80 хв

  1. 1. Кавун — 1 кг.
  2. 2. Виноград — 100 г.
  3. 3. Желатин — 9 г.
  4. 4. Листочки м'яти — 8 шт.
  5. 5. Вершки (35%) — 250 мл.
  6. 6. Кефір — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кавун порізати на шматочки, зрізати шкірку, вийняти зернята, подрібнити м'якуш в блендері та процідити через сито.

  2. Розвести желатин за інструкцією. З'єднати з кавуновою масою.

  3. Розлити кавуново-желейну масу та дати трішки постояти.

  4. Коли желе почне застигати, ввести виноградини та шматочки дині, проштовхуючи обережно в желе. Потім відправити до холодильника  до повного застигання.

  5. Потім приготувати крем-фреш. Для цього в мисці змішати жирні вершки кімнатної температури с кефіром. Накрити миску кришкою та залишити при кімнатній температурі на 24 години або поки не загуснуть. Злегка перемішати ложкою (вершки іноді починають гуснути після розмішування), закрити миску кришкою та поставити до холодильника. В холодильнику вершки стануть ще більш густими.

  6. Приготоване желе подати з крем-фрешем, м'ятою та шматочками кавуна.