
Грудка індички з соусом барбекю
Індичка - це не тільки традиційна страва американців на день подяки. Хоча американці не дарма вибрали саме цю птицю - вона дуже м'яка і соковита. Немає точного визначення, чому історично склалося, що саме індичку готують до цього свята, але тим не менше така страва виглядає дуже яскраво і химерно. Тому його можна подавати і гостям, як головна страва. Готувати індичку можна не тільки до свят, а й до будь-якого зручного випадку. Соус барбекю додасть легкий смак димку грудці індички і зробить страву солодко-кислою. Що сподобається навіть найвибагливішим гурманам. За такий короткий час приготувати шедевр - це ще один плюс в скарбничку страви.
Продукти для рецепту
Інгредієнти
М'ясо індички Бабусині Лакітки тушковане 500г
1 шт.
Цукор коричневий АТА порційний стік 100х5г
30 г.
Кетчуп Salvest 530г
120 г.
Приправа Prymat Паприка солодка мелена 18г
30 г.
Часник Iberica зубчики 100г
6 шт.
Перець чилі червоний
5 г.
Сіль Єгипет
за смаком
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Кмин Еко римський 15г
5 г.
Томатна паста Marinado 25% 460мл
400 г.
Цибуля червона
1 шт.
Мед Літній Мед 750г
15 г.
Оцет яблучний Borges 250мл
30 г.
Насіння Seedera Горох овочевий Селена 20г
15 г.
Сухарики ХрумTeam Багет Буженина та французька гірчиця 90г
5 г.
Олія оливкова BONO Sicilia Extra Virgin 250мл
25 г.
Етапи приготування
01
Розморозити грудку індички, якщо вона була замороженою. Розігріти духовку до 180°C. В невеликій мисці змішати разом коричневий цукор, солодку паприку, подрібнений часник (3 зубчики), сіль, кмин, перець чилі та чорний перець. Добре обваляти в цій суміші м'ясо індички та помістити його на решітку духовки. Під решітку краще поставити деко.
02
Запікати м'ясо індички в духовці протягом 80-90 хвилин. М'ясо індички готове, коли з нього виділяється світлий сік, а м'ясо стало білим. Витягнувши м'ясо індички з духовки, дати йому охолонути.
03
Тепер потрібно приготувати соус барбекю. Для цього дрібно порізану цибулю помістити на сковорідку та в оливковій олії довести до золотистого кольору. Почергово додавати та перемішувати на малому вогні: подрібнений часник (3 зубчики), селеру, томатну пасту, яблучний оцет, посолити та готувати 20 хвилин. В кінці, хвилин за 5, додати мед, французьку гірчицю (наша гірчиця категорично не підходить), гірку паприку, поперчити. Суміш, що трохи охолонула, продавити через сито. Соус зберігаеться в холодильнику, допускає повторні розігрівання. Сервірувати готову грудку індички краще за все гарячою або теплою із зеленню та барбекю соусом.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів