Торт Трюфельний - Image

Торт Трюфельний

Кількість порцій: 14Час приготування: 2 год 40 хвСкладність: ВажкийПрийом їжі: Обід

Іноді так хочеться відпочити від буднів і приготувати щось по-справжньому святкове і грандіозне. Тоді порадуйте себе і близьких класичним, вишуканим смаком трюфельного торту. Приємна гіркота, поєднання шоколаду та кави – цей шедевр неодмінно оцінять найвибагливіші ласуни. Трюфельний торт добре смакує з традиційним англійським чаєм з молоком. Нехай вас не лякає складність приготування. Пам’ятайте: торт готується у два етапи – тому заздалегідь подбайте про необхідні компоненти. Та найголовніше: не забудьте додати любові за смаком! Цей десерт надихнув вас на подвиги? Тоді сміливо здійсніть свою солодку мрію!

Інгредієнти

Коричневий цукор

300г

Гіркий шоколад (70% какао)

200 г

Яйця

2шт

Какао-порошок

4 ст. л.

Вершкове масло

140г

Сода

0,25 ч. л.

Розчинна кава

2 ч. л.

Вершки жирністю 35%

1 склянка

Борошно

100г

Етапи приготування

01

Готувати торт потрібно починати напередодні. Шоколад поламати невеликими шматочками, масло нарізати кубиками. Розчинну каву розвести в 50 мл гарячої води. Покласти шоколад і масло в сотейник, влити каву. Поставити на середній вогонь і готувати, помішуючи, поки суміш не стане однорідною. Відразу ж зняти з вогню. На цьому кроці дуже важливо не перетримати шоколадну суміш на вогні.

02

У велику миску просіяти борошно з содою і какао-порошком, додати цукор і перемішати.

03

Яйця збити віночком. Продовжуючи збивати, влити вершки. Додати отриману суміш у миску з борошном, перемішати до однорідності.

04

Обережно влити в миску розтоплений з маслом шоколад. Обережно перемішати дерев'яною лопаткою.

05

Прямокутну форму для випічки змастити вершковим маслом і застелити пергаментом. Влити в неї тісто, що вийшло. Поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Вийняти з духовки, дати охолонути у формі. Потім обережно дістати торт, загорнути його в пергамент і поставити в холодильник на ніч. Від розміру форми залежатиме висота торту. У формі розміром 20х30 см бісквіт вийде досить високим і легко розріжеться на 3 пласти.

06

Наступного дня охолоджений бісквіт розрізати на 3 горизонтальних коржі. Накрити рушником і відставити.

07

Білий шоколад натерти на тертці. Вершки довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню. Додати шоколад, перемішати. Влити 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки суміш не стане однорідною. Дати охолонути до кімнатної температури, потім помістити в холодильник на 1 год.

08

Збити шоколадну суміш міксером, 2 хв. Розділити отриманий крем на 2 частини. Змастити два коржі, помістити один на оден і накрити третім коржом. Приготуйте глазур. Гіркий шоколад натерти на тертці.

09

Вершки з цукром довести до кипіння, зняти з вогню. Додати тертий шоколад і 1 ст. л. киплячої води. Розмішувати, поки шоколад повністю не розчиниться.

10

Застелити робочу поверхню листом пергаменту, поставити на нього решітку. Помістити на неї торт. Промазати верх і боки торта половиною шоколадної глазурі. Дати трохи застигнути і промазати другим шаром. Перед подачею торт можна присипати просіяним порошком какао.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв