Торт "Три сестри" - Image

Торт "Три сестри"

Кількість порцій: 12Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Примхливими і капризними бувають не тільки справжні принцеси, але також маленькі діти і навіть чоловіки. Ось, думаєш, спечу я своїм домашнім тортик ... Так один вимагає горішків, інший любить випічку з маком, третій обожнює смак кураги. Три торта, звичайно, спекти не вийде, а от три коржі - заради коханих - можна. Тим більше, що, за цим рецептом вони виходять трохи "вологими", м'якими, в міру солодкими - загалом, суцільне задоволення. Якщо, наприклад, у вашій сім'ї є пристрасний любитель шоколаду, ви можете приготувати і шоколадний корж, додавши в тісто трохи какао. А якщо ніхто не любить курагу, використовуйте чорнослив або родзинки. І навіть з кремом можна експериментувати - не обов'язково робити сметанний, можна приготувати його і із згущеного молока з маслом. Загалом, цей торт - знахідка для тих, хто обожнює кулінарні експерименти, але без ризику. Якщо ви хочете святковіший варіант, не забудьте відкласти трохи горішків, кураги або чорносливу для прикраси.

Продукти для рецепту

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт
67.99 - 89.30

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

Інгредієнти

Яйця курячі Від доброї Курки Формула здоров'я С0 10шт

3 шт.

Цукор Ваш Цукор 10кг

2 склянки

Сметана Ферма 15% 300г

860 г

Сода харчова 500г

1,5 ч.л.

Борошно 7 1кг

3 склянки

Крохмаль Dr.Oetker 1кг

3 ст.л

Волоський горіх

0,5 склянки

Мак харчовий

0,5 склянки

Цукор ванільний Auchan 8г

2 ч.л.

Етапи приготування

01

Волоські горіхи порізати.

02

Чорнослив або курагу залити окропом, залишити на 20 хвилин  до набрякання. Потім дрібно нарізати.

03

Мак промити, залити чистою водою, поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім відварити на повільному вогні, періодично помішуючи і знімаючи пінку, приблизно 20-30 хвилин. Скинути мак на марлю, дати стекти рідині, потім добре віджати.

04

Для коржа з волоськими горіхами в миску розбити 1 яйце, всипати 0,5 склянки цукру і злегка збити. Додайте 120 г. сметани, перемішати. Туди ж всипати соду, ще раз перемішати і зачекати деякий час, щоб почалася реакція.

05

Потім в цю масу просіяти борошно і крохмаль, перемішати до однорідності. Всипати волоські горіхи і ще раз перемішати. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана.

06

Духовку розігріти до 180°C.

07

Форму для торта змастити вершковим маслом і влити тісто. Випікати корж в розігрітій духовці приблизно 20 хвилин - готовність перевірити дерев'яною паличкою.

08

Таким чином спекти інші два коржі, в один додавши мак, в іншій - курагу або чорнослив. Всі три коржі добре остудити.

09

Для крему сметану і цукор, які залишилися збити до пишної маси (за бажанням можна також додати ванільний цукор).

10

Кожен корж злегка наколоти зверху виделкою в декількох місцях. Викласти перший корж, промазати сметанним кремом, зверху покласти другий, знову промастити і укласти останній корж. Верх торта можна також промазати кремом. Крім того, можна додатково просочити коржі сиропом. Прикрасити торт на свій смак, дати йому настоятися і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв