Полуничні кекси - Image

Полуничні кекси

Кількість порцій: 12Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Такий десерт як кекси з'явився досить давно, ще в Стародавньому Римі. У ті часи їх робили із граната, горіхів і родзинок, змішуючи все це в ячмінному пюре. Звичайно ж, спочатку форма кексів була схожа на хліб, у формі "цегли", це в наш час вже стали робити їх невеликими і у формочках. Назва цього десерту з'явилася вже в Середні століття, від сполучень слів "фрукти" (з старофранцуської) і "пиріг" (з давньосаксонської). Зараз кекси - це популярний десерт в багатьох країнах. Наприклад, у Румунії випікають їх до великих свят, а в Америці дуже популярні кекси з горіхами. Все таки у кожному разі кекси - це завжди смачна закуска до чаю.

Інгредієнти

Рослинна олія

60 мл

Куряче яйце

1 шт.

Сіль

0,5 ч. л.

Розпушувач

2 ч. л.

Полуниця

240 г

Молоко

120 мл

Борошно

1,7 ст.

Кориця

1 ч. л.

Цукор

120 г

Етапи приготування

01

Змішати в маленькій мисці масло з молоком і яйцем. Злегка збити.

02

Змішати у великій мисці борошно з сіллю, корицею, розпушувачем і цукром.

03

Нарізати полуницю, додати в борошняну суміш і перемішати.

04

Додати молочну суміш, перемішати.

05

Викласти тісто в приготовану форму.

06

Випікати в розігрітій духовці (190°С), близько 16 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв

Полуничні кекси – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua