
Картопля з ароматними травами
Картопля - це культура, історичною батьківщиною якої є Південна Америка. Тепер свій повсякденний раціон без картоплі не уявляють жителі багатьох країн. Адже картопля, з того моменту, коли вона стала відомою за межами своєї історичної батьківщини - Америки зайняла провідну позицію в кухнях всього світу. А багато країн вважають картоплю своїм стратегічним продуктом. Ще б пак, адже вона є базою в приготуванні багатьох страв. Існує маса рецептів, де картопля виступає основним продуктом. І такі страви не потрібно доповнювати якимось гарніром або м'ясом, тому що картопля в таких рецептах виступає самостійною стравою. Як от, наприклад, запропонована нами страва "картопля з ароматними травами".
Інгредієнти
Сіль
за смаком
Сир
80 г.
Базилік
20 г.
Петрушка
20 г.
Чебрець
20 г.
Помідори
440 г.
Цибуля ріпчаста
80 г.
Олія оливкова
15 мл.
Картопля
1,5 кг.
Етапи приготування
01
Картоплю помити, залити холодною водою, додати сіль і поставити каструлю на вогонь. Відварити до готовності і охолодити. Потім очистити картоплю і нарізати скибочками, товщиною близько 1 см.
02
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями. Помідори помити і нарізати скибочками. Сир натерти на крупній тертці. Розігріти духовку до 180°C градусів.
03
Форму для запікання змастити олією. Покласти на дно половину картоплі, потім кільця цибулі і зверху помідори. Посипати все травами, половиною сиру і повторити шари. Поставити форму в духовку і запікати близько 40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів