Пиріг з куркою і грибами в горщиках - Image

Пиріг з куркою і грибами в горщиках

Кількість порцій: 2Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Такої оригінальної смакоти Ви ще точно не пробували. Погодьтеся, будь-яка їжа, запечена в горщиках, виходить набагато ефектніше, має більш виражений смак і насичений аромат, ніж приготовлена, припустимо, на сковороді або в сотейнику. А якщо це ситний пиріг з начинкою із курки, грибочків і зеленого горошку – смачніше подвійно. Цікава подача страви робить його ще і дуже апетитним: щедра м'ясна начинка з овочами – знизу, листкове тісто-кришечка – зверху. «Середина» пирога виходить дуже соковитою, оскільки всі інгредієнти тушкуються в молоці, а ріпчаста цибуля робить м'ясо ще ніжнішим. Якщо у Вас немає в арсеналі горщиків, їх можна замінити на керамічну жароміцну форму.

Продукти для рецепту

Тісто Геркулес листкове дріжджове заморожене 1кг
143.00

Тісто Геркулес листкове дріжджове заморожене 1кг

1 кг

Інгредієнти

Тісто Геркулес листкове дріжджове заморожене 1кг

250 г

Масло вершкове домашнє

25 г

Куряче філе Алан варено-копчене

250 г

Цибуля ріпчаста фасована від 3кг

80 г

Гриби Гливи

200 г

Борошно пшеничне вищий гатунок

30 г

Молоко Наше Молоко ультрапастеризоване 3,2% 950г

15 мл

Кмин Еко римський 15г

10 г

Суміш яєчна Ovostar Жовток яєчний рідкий 1кг

1 шт.

Пюре Milupa Зелений горошок 125г

30 г

Перець чорний Kotanyi горошок 70г

за смаком

Сіль Єгипет

за смаком

Етапи приготування

01

Гриби помити і нарізати кубиками. Тісто повністю розморозити. Розкачати тісто і вирізати з нього 4 кола, трохи більші, ніж горщики для запікання.

02

Куряче філе нарізати кубиками або скибочками. У сковороді розтопити масло і обсмажити курку до готовності. Перекласти курку на тарілку.

03

Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. На сковороду викласти цибулю і смажити близько 5 хвилин. Додати гриби і зелений горошок. Тушкувати близько 10 хвилин. Додати до овочів борошно, перемішати, потім додати молоко. Додати спеції, довести до кипіння і тушкувати близько 5 хвилин.

04

Курку перекласти до грибів разом з кмином, тушкувати 2 хвилини. Розігріти духовку до 220 градусів. Відокремити жовток від білка і трохи збити жовток виделкою. Перекласти начинку в 2 горщика і зверху накрити 2 кружальцями тіста кожен. Щільно заліпити краї і зверху змастити жовтком. Випікати 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв