
Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб (національне блюдо кавказців) став улюбленим гостем з гірського Кавказу. І не так давно став улюбленим і у нас в країні. Як відомо, цю страву готують з баранини, але ми вирішили відійти від загальнонаціональної традиції східних країн і зробити його на основі яловичини. Вона не така дорога як баранина, і смак у неї ніжніший і соковитіший. Що стосується приправ, то краще використовувати натуральні, для надання приємного аромату. Особливість приготування рецепту - ретельно вимісити м'ясний фарш. Готуються східні "котлети" дуже швидко, а особливо на відкритому вогні. Свіже повітря і смачна їжа - справжнє подвійне задоволення!
Продукти для рецепту
Інгредієнти
Фарш з яловичини та свинини ЦеМ'ясо Особливий охолоджений 400г
1 кг.
Цибуля
1 шт.
Часник
1 шт.
Петрушка 70г
пучок
Кріп 70г
пучок
Кінза 70г
за смаком
Сіль Єгипет
за смаком
Олія соняшникова салатна 500мл
1 ст. л.
Спеція Перець чорний мелений
за смаком
Етапи приготування
01
Спершу очистити від лушпиння цибулю та часник. Нарізати їх ножем, цей же крок виконати з петрушкою і кропом.
02
У готовий фарш додати нарізані раніше інгредієнти. Також можна підсипати кінзу, і ретельно все перемішати. Відбити фарш, що утворився, до тих пір, доки він не стане липким. Потім помістити його у холодильник на хвилин 30.
03
Змастити руки рослинною олією і приступити до формування люля-кебаба. Для цього взяти фарш і сформувати з нього щільні ковбаски (розмір вибрати за бажанням), добре притискаючи до дерев'яних шампурів (якщо готувати на мангалі, тоді можна використовувати металеві шампури).
04
Тим часом розігріти духовку до 180°C. Деко застелити фольгою, укласти охолоджені ковбаски і готувати хвилин 15 з одного і з іншого боку. Якщо готувати на мангалі - обов'язково на розжареному вугіллі, і постійно перевертати інтервалом по 10 секунд.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів