
Печінковий паштет з вершками
На даний момент існує безліч рецептів приготування паштетів з різних продуктів. Адже, паштети готуються з усіх продуктів. Це можуть бути паштети з дичини, м'яса, печінки, яєць, грибів, трюфелів. Але в основному паштети звикли готувати з печінки. Багато хто не люблять печінку в чистому вигляді, а в паштеті печінка дуже добре поєднується. Сьогодні ми будемо пробувати печінковий паштет з вершками. Смак у даного паштету вийде відмінним. Аромат печінки, змішавшись з ароматом вершків вразить вас новизною і ніжністю. До того ж, паштет з печінки дуже корисний. Відомо всім, що печінка рекордсмен за вмістом заліза, тому регулярне споживання продуктів з печінки попереджає анемію.
Інгредієнти
Куряча печінка
500 г.
Вершки 20-25%
200 г.
Цибуля
150 г.
Вершкове масло
100 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Етапи приготування
01
Печінку порізати на середні шматочки.
02
Цибулю дрібно нарізати.
03
На сковороді розігріти соняшникову олію, викласти печінку і обсмажити на сильному вогні з двох сторін по 2-3 хвилини.
04
Додати цибулю і смажити все разом протягом 5 хвилин, далі вогонь зменшити і смажити масу протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
05
Посолити, поперчити. Влити вершки.
06
Тушкувати 3-4 хвилини до загустіння вершків.
07
Перекласти печінку у відповідну ємність, додати 50 г. вершкового масла. Подрібнити в блендері.
08
Викласти паштет у кілька формочок або в одну велику ємність, добре розрівняти верх.
09
Розтопити 50 г. вершкового масла, налити у форми поверх паштету. Поставити в холодильник на 30-40 хвилин.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів