
Картопля "Бомбей"
Основу індійської кухні складають всілякі овочі. Вегетаріанство тут поширене з двох причин: по-перше - з релігійної: в індуїзмі корова вважається священною твариною, а іслам забороняє вживати в їжу свинину. По-друге, в жаркому кліматі м'ясо швидко псується. Зате індійські господині, готуючи вегетаріанську їжу, використовують понад 30 видів приправ і прянощів, що дозволяє досягти дуже яскравого і оригінального смаку страв. У цьому рецепті ми з вами використовуємо "лише" 7 спецій і прянощів, але відчуйте, як цікаво вони змінять смак звичайних овочів.
Інгредієнти
Картопля
1 кг
Помідори
2 шт.
Рослинна олія
2 ст.л.
Вершкове масло
100 г
Кмин
1 ч.л.
Гірчиця зерниста
1 ч.л.
Коріандр
1 ч.л.
Куркума
1 ч.л.
Чорний перець
0,5 ч.л.
Червоний перець
за смаком
Свіжий імбир
0,5 см
Зелень петрушки
за смаком
Сіль
за смаком
Етапи приготування
01
Картоплю очистіть, відваріть і крупно поріжте.
02
Помідори крупно поріжте.
03
У сковороду влийте рослинної олії, коли вона трохи нагріється, додайте зерна гірчиці, кмин, куркуму, коріандр, чорний і червоний перець. Прогрійте спеції на слабкому вогні.
04
Імбир дрібно порубіть. У сковороду викладіть вершкове масло і додайте імбир. Обсмажте все кілька хвилин.
05
Додайте помідори, збільште вогонь до середнього і ще трохи просмажте.
06
Слідом додайте картоплю і дрібно посічену зелень, посоліть і все добре перемішайте. Потримайте на вогні ще 5 хвилин і подавайте.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів