Капуста квашена - Image

Капуста квашена

Кількість порцій: 8Час приготування: 30 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Правильно заквашена капуста не повинна вийти з гірчинкою. Для цього треба знати деякі правила. Як вже відомо з рецепту, капуста бродить близько трьох діб, і протягом цього часу її необхідно протикати довгим ножем до самого дна. Про свою готовність капуста розповість сама - піна, що утворилася при бродінні, зникне, а колір розсолу стане світліший. Ховаємо готову капусту в холодильник і насолоджуємося корисним продуктом. Квашена капуста лідер за вмістом вітаміну С, К, й інших важливих для організму цілющих складових. Тепер стає зрозуміло, що цей овоч є за що полюбити, адже добова доза складає всього 150 г., щоб задовольнити організм в одній з його потреб у вітаміні С.

Інгредієнти

Капуста

2,5 кг.

Морква

500 г.

Сіль

50 г.

Етапи приготування

01

Капусту вимити. Видалити верхні пошкоджені листочки. Розрізати на 4 частини. Нашаткувати з допомоги терки.

02

Очищену моркву натерти на великій терці. Сіль всипати в миску. Частину капусти (4 жмені) викласти в каструлю. Посипати сіллю.

03

Капусту слід гарненько перемішати. Розім'яти з сіллю до утворення соку. Потім додати в капусту невелику кількість моркви. Перемішати.

04

Останній етап - затрамбувати капусту. Качалкою, по черзі додаючи інгредієнти, утрамбувати всю капусту. Потім руками притиснути капусту.

05

Накрити капусту тарілкою і придавити яким-небудь вантажем. З краю увіткнути качалку. Залишити на три доби бродити при кімнатній температурі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Капуста квашена – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua