Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська › Дорада в духовці з лимоном і базиліком
Дорада в духовці з лимоном і базиліком

Дорада в духовці з лимоном і базиліком

Найчастіше назву цієї риби можна побачити в різних рецептниках та інтернеті як золотистий спар. Це такий собі морський карась. Ця риба - традиційний продукт для страв всіх народів узбережжя, де він мешкає (а саме Схід Атлантики і Середземне море). Вони її смажать, варять і навіть їдять в сирому вигляді. Дораду люблять усі, хто обома руками "за" здоровий спосіб життя і любителі дієт з низьким вмістом жирів, адже ця риба ледве чи не сама дієтична, не дивлячись на те, що по суті своїй будь-яка риба не особливо жирна. І все ж, щоб смак доради сподобається вам ще більше, приготуйте її із запашним базиліком і соковитим лимоном. За нашим рецептом.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Дорада — 2 шт.
  2. 2. Лимон — 2 шт.
  3. 3. Олія оливкова — 40 мл
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Базилік — 40 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів.

  2. Рибу почистити і випатрати, добре промити і обсушити. Половину широкого листа фольги змастити невеликою кількістю оливкової олії. Покласти на цю половину рибу, посолити і поперчити її з обох сторін, натерти оливковою олією.

  3. Половину лимона нарізати тонкими скибочками, з половини вичавити сік. Соком як слід збризнути рибу, а скибочки разом з базиліком покласти в середину. Загорнути рибу щільно у фольгу і прибрати в духовку. Запікати приблизно хвилин 20-25.