
Ice tea
Всупереч поширеній думці, ice tea - це не просто охолоджений чай. Ні, це напій, що готується за традиційним рецептом і має свою історію. На Всесвітній виставці, яка проходила в 1904 р. в американському місті Сан-Луїс, англієць Річард Блечінден завідував стендом, що належав групі чайних компаній. У той час серед американців був популярний переважно зелений чай, тому завдання англійця полягало в тому, щоб представити їм різні сорти чорного чаю з Індії, неабияка кількість яких знаходилася на його стенді. Йому не пощастило - якраз під час виставки Сан-Луїс охопила небувала спека, тому попитом користувалися виключно холодні напої. Але можливо, саме під її впливом Блечіндену і прийшла в голову блискуча ідея: наливати свіжозаварений чай на кубики льоду, пропонуючи його публіці, що задихалася від спеки. Цей рецепт настільки припав до душі американцям, що незабаром ice tea подавали вже в кожному куточку Сполучених Штатів.
Інгредієнти
Чорний чай (розсипний)
12 ч. л.
Цукор
за смаком
Лимон
за смаком
Лід
за смаком
Етапи приготування
01
Залити заварку 1 л. окропу, дати настоятися, щоб вийшов міцний чай.
02
Процідити настій. Додати цукор і лимонний сік за смаком.
03
У високі склянки покласти по 2-3 кубики льоду і розлити по склянках гарячий чай. Таке швидке охолодження дозволяє зберегти всі корисні якості чаю, як і його аромат, колір та смак.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів