Суп з нуту, перцю чилі і коріандру - Image

Суп з нуту, перцю чилі і коріандру

Кількість порцій: 6Час приготування: 1 год 50 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Нут - турецький або баранячий горох. Страви з нуту дуже популярні на Середземномор'ї і Близькому Сході. Суп з нуту, перцю чилі і коріандру є енергетичним і корисним. Баранячий горох містить в собі близько 80 цінних поживних речовин. Як і інші бобові, нут дуже поживний, тому що містить велику кількість білка. Замочувати його потрібно обов'язково. Якщо попередньо турецький горох замочити, то він приготується набагато швидше, а шкідливі речовини, які містяться в шкірці, зникнуть. Поступово використання гороху нут набуває популярності і в наших краях.

Інгредієнти

Нут

225 г.

Перець чилі

3 шт.

Коріандр горошком

2 ст. л.

Кінза

20 г.

Кмин насіння

1 ст. л.

Сметана

200 г.

Масло вершкове

50 г.

Часник

6 зубчиків

Лимон

1 шт.

Куркума

1 ч. л.

Cіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Етапи приготування

01

У холодній воді замочити горох нут на 12 годин.

02

Після чого воду злити, а горох промити.

03

Закип'ятити приблизно 2 літри води і засипати нут в киплячу воду. Коли вода знову почне закипати, знизити вогонь і варити так близько 1 години під кришкою.

04

На сковороді злегка прожарити насіння коріандру і кмину. Потім зняти їх з вогню і потовкти у ступці.

05

На цій же сковороді розтопити вершкове масло і додати, пропущений через прес, часник і дрібно подрібнений перець чилі (2 шт.), А також товчені спеції. На слабкому вогні прожарити хвилин 5, потім додати куркуму і ще трохи витримати на сковороді, постійно помішуючи.

06

Коли нут зваритися, бульйон злити в окремий посуд, а нут перекласти в кухонний комбайн. Додати півсклянки бульйону і перемолоти в однорідну масу.

07

Акуратно зняти з лимона цедру і додати її в комбайн. Також додати туди кінзу, спеції зі сковороди і трохи бульйону. Добре перемішати.

08

Потім вміст комбайна перекласти в каструлю, залити залишком бульйону і довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і варити на слабкому вогні 30 хвилин.

09

Подавати суп варто теплим зі сметаною і лимонним соком. Також можна приправити подрібненим перцем чилі.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв