
Рис із кокосом
Такий простий і буденний гарнір як відварний рис насправді є вдалим полем для Ваших сміливих експериментів. А все завдяки унікальній здатності цієї крупи вбирати разом з рідиною запахи і аромати всіх інгредієнтів, з якими він готується. Поспішаємо запропонувати Вам тайський рецепт неперевершеного рису з кокосом і свіжим імбиром. Повірте, такий гарнір Ви вже точно не пробували. Із усіляких сортів рису ідеально підійде вишуканий тайський рис Жасмін. Він швидко насититься приємною солодкістю кокосового молока і свіжою ноткою пекучого імбиру. Якщо Вас надихнув цей рецепт, поспішіть здивувати рідних таким пікантним солодким гарніром. Ніжний смак рису відмінно доповнить будь-яку м'ясну страву.
Інгредієнти
Рис
2 ст.
Кокосове молоко
1 ст.
Імбир свіжий
1 ст. л.
Кінза
2 ст. л.
Вода
2 ст.
Сіль
1 ч. л.
Кокос тертий
0,2 ст.
Етапи приготування
01
У друшляк насипте рис і добре промийте його під холодною водою.
02
Перекладіть рис в каструлю і залийте його водою.
03
Додайте кокосове молоко, сіль і свіжий імбир (тертий). Доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть до тих пір, поки рідина не випарується (10 хвилин).
04
Зніміть рис з плити і дайте йому постояти 5 хвилин.
05
Перемішайте рис виделкою і додайте до нього тертий кокос і свіжу кінзу. Перемішайте. Подавайте рис теплим.
Де замовити інгредієнти
Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів