Рисова запіканка зі сьомгою - Image

Рисова запіканка зі сьомгою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Рисова запіканка з сьомгою - це один великий і суцільний вітамін і радість для організму. Невеликий шматочок цих ласощів зарядить вас величезною порцією вітамінів та енергії. Сьомга в компанії з рисом, як ніщо інше, подбає про ваше самопочуття. Зокрема, рис подбає про стан вашої шкіри, зробить нігті і волосся міцними. Сьомга ж, як будь-яка червона риба, почистить ваш організм від шлаків, покращить обмін речовин. Тертий сир подарує гарну порцію кальцію і зробить страву ніжною, скріпить зернятка рису воєдино. Ця страва стане відмінним помічником, якщо ви сидите на дієті або ж хочете скинути зайву вагу. Не бійтеся експериментувати - готуйте на здоров'я!

Інгредієнти

Філе сьомги

400 г.

Рис

250 г.

Зубчик часника

4 шт.

Яйце

2 шт.

Дижонська гірчиця

6 г.

Лимон

1 шт.

Тертий сир

100 г.

Петрушка

20 г.

Оливкова олія

30 г.

Лаврове листя

2 шт.

Етапи приготування

01

Духовку розігріти до 180°C. Форму для запікання змастити олією. На дно форми покласти папір для випікання.

02

Зварити рис у великій кількості води. На повільному вогні відварити сьомгу до повної готовності разом з часточками лимону та лавровим листом.

03

Часник дрібно порізати. В мисці змішати готову сьомгу з твердим сиром, часником, петрушкою, гірчицею та рисом. Додати яйця, приправити сіллю та перцем. Ретельно перемішати.

04

Готову суміш викласти в форму і рівномірно розподілити. Випікати близько 20 хвилин, поки суміш не застигне.

05

Витягнути запіканку з духовки та дати їй охолонути у формі, тоді вона стане щільнішою та легко виходитиме з форми.

06

Нарізати запіканку часточками і подавати зі свіжим салатом.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Рисова запіканка зі сьомгою – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua