Пісний шоколадний кекс - Image

Пісний шоколадний кекс

Кількість порцій: 10Час приготування: 1 годСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Нам дуже хочеться надихнути вас на приготування саме цього кексу. У нашому рейтингу шоколадної випічки він займає одне з перших місць. Дивна річ: згідно цього рецепту, щоб приготувати трохи "вологий", м'який, з густим шоколадним смаком кекс вам не доведеться розтопити пару плиток шоколаду, як це зазвичай буває. Він вам взагалі не знадобиться! Більше того, в цьому фантастичному рецепті немає ні яєць, ні вершкового масла, ані маргарину і мінімум борошна! Тож ви можете ощасливити ним рідних, близьких та себе навіть у піст. Сподіваємося, ви вже в передчутті!

Продукти для рецепту

Крупа манна фасована
24.90

Крупа манна фасована

за 1 кг

Інгредієнти

Крупа манна фасована

1 склянка

Цукор Ваш Цукор 10кг

1 склянка

Цукор ванільний Auchan 8г

10 г

Борошно 7 1кг

2/3 cклянки

Какао-напій Юнга Какао з молоком 300г

3 ст.л з верхом

Суміш рослинних олій Costa d'Oro рафінована 750мл

1/2 склянки

Розпушувач тіста Добрик 15г

1,5 ч.л.

Вишня сушена

1/2 склянки

Волоський горіх

1/2 склянки

Етапи приготування

01

У глибоку миску всипте манну крупу, цукор і ванільний цукор.

02

Влийте 1 склянку води, перемішайте і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години, щоб манка добре набубнявіла.

03

Після влийте олію і перемішайте до однорідності.

04

В отриману масу через сито просійте какао.

05

Потім просійте розпушувач і борошно, добре перемішайте. Готове тісто має бути досить густим, стікати з ложки безперервною стрічкою і якийсь час залишатися на поверхні. (Якщо тісто виходить дуже рідким, додайте ще трохи борошна).

06

Потім додайте в тісто сушену вишню (можна використовувати будь-які цукати або сухофрукти за бажанням, або обійтися без них) і горіхи. Можна вибрати будь-які за смаком або не використовувати взагалі.

07

Духовку розігрійте до 180 ° С.

08

Форму для кексу (можна взяти будь-яку) змастіть маслом, влийте тісто. Випікайте кекс в розігрітій духовці від 30 до 60 хвилин - час випічки залежить від глибини форми. Готовність кексу перевірте дерев'яною паличкою.

09

Кекс остудіть і за бажанням посипте цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Печиво мед-тахіні

Печиво мед-тахіні

10

30 хв