Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"  - Image

Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"

Кількість порцій: 4Час приготування: 25 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Кисіль - це стародавній напій слов'ян. Його варили ще на Русі. Звідти й назва пішлf. Раніше кисіль варили з вівса. А солодкі (із фруктів і ягід) почали варити набагато пізніше, коли світу став відомий картопляний крохмаль. Вівсяні, житні, пшеничні киселі відносяться до дуже стародавніх російських страв. Їм більше 1000 років. Їх навіть описували літописці у своїх повістях. Коли почали варити солодкий кисель, тоді і з часом з'явився рецепт журавлинного. Не дивлячись на те, що ця ягода кислувата, все ж кисіль із журавлини досить популярний, так як ягода ця дуже корисна і містить багато вітамінів. Відмінний десерт буде до речі після приємної сімейної вечері.

Інгредієнти

Журавлина

300 г

Цукор

500 г

Крохмаль

2 ст.л.

Етапи приготування

01

Ягоди переберіть та промийте. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, дайте їй відтанути.

02

Розімніть ягоди товкачиком.

03

Викладіть ягідну масу на марлю і відіжміть сік. Отриманий сік поставте в холодильник.

04

Ягідну масу,що лишилась пілся віджиму, викладіть в каструлю, залийте 1 л гарячої води і проваріть 5 хвилин.

05

Потім цей відвар процідіть, додайте цукор і варіть до його розчинення.

06

Крохмаль розведіть водою, влийте в сироп і, помішуючи, доведіть його до загустіння.

07

Після чого влийте журавлинний сік, добре все перемішайте і зніміть з вогню. Подавати кисіль можна в склянках, краї яких прикрашені цукром або цукровою пудрою.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Чорнослив у шоколаді

Чорнослив у шоколаді

9

30 хв

Журавлинний кисіль "Червоні вітрила" – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua