Хумус із печеним часником і петрушкою - Image

Хумус із печеним часником і петрушкою

Кількість порцій: 4Час приготування: 1 год 5 хвСкладність: ЛегкийПрийом їжі: Обід

Хумус вже давно користується популярністю як ароматна паста або кремоподібний соус для бутербродів. Більше того, цю середземноморську закуску використовують як начинку для м'ясних і рибних страв. Універсальність використання і простота приготування роблять хумус відмінною заміною набридливих овочевих паштетів. Бажаної консистенції соусу Ви можете досягти завдяки більшої або меншої кількості оливкової олії. Особливістю даного рецепта є використання не свіжого часнику, а запеченого. Що стосується нуту, то можете взяти сухий горох. У цьому випадку промийте його і замочіть на ніч на 10-12 годин, а потім відваріть в підсоленій воді. Зерна нуту повинні вийти м'якими.

Інгредієнти

Часник

1 головка

Нут консервований

550 г.

Сік лимонний

2 ст. л.

Соус соєвий

1 ст. л.

Вода

2 ст. л.

Петрушка

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Паприка

за смаком

Етапи приготування

01

Розігріти духовку до 220°C.

02

Очистити часник від зовнішнього лушпиння, зберігши головку, і зрізати верхню частину, щоб зрізати верхню частину зубчиків. Загорнути у фольгу і відправити в духовку до м'якості приблизно на 40-45 хвилин. Злегка охолодити і очистити зубчики.

03

У блендері змішати часник, нут, лимонний сік, соєвий соус і воду. Збити до однорідної маси, при необхідності додавши ще води.

04

Перекласти в миску і вмішати петрушку, посолити. Зверху посипати паприкою і подавати.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв