Яловичина з грибами по-боснійськи - Image

Яловичина з грибами по-боснійськи

Кількість порцій: 6Час приготування: 45 хвСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Яловичина з грибами по-боснійськи - страва національної боснійської кухні. На одному з перших місць у боснійській кухні стоїть м'ясо: боснійці люблять поїсти смачне м'ясо, приготоване різними способами. Для приготування страв широко використовується на ряду з бараниною, свининою і яловичина. Особливість запропонованого блюда "Яловичина з грибами по-боснійськи" в тому, що нарізана шматочками яловичина спочатку обсмажується, а потім разом із попередньо обсмаженими: беконом, печерицями та цибулею під "шапкою" із солоних огірків і натертого сиру доводиться до готовності в духовці. Виходить смачно, ситно і виглядає дуже апетитно.

Інгредієнти

Яловичина

800 г.

Бекон

100 г.

Цибуля

2 шт.

Часник

1 зубчик

Печериці

100 г.

Огірки солоні

2 шт.

Сир твердий

150 г.

Соняшникова олія

2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Етапи приготування

01

М'ясо нарізати шматочками, а бекон - кубиками.

02

Цибулю і часник очистити, цибулю нарізати півкільцями, часник - тонкими пластинами. Печериці нарізати скибочками.

03

Розігріти в сковороді 1 ст. л. соняшникової олії і на середньому вогні обсмажити бекон. Шумівкою викласти бекон у форму для запікання, відставити.

04

Додати в сковороду, де обсмажувався бекон, яловичину і готувати, помішуючи, 10 хвилин. Перекласти шумівкою м'ясо в форму до бекону і перемішати.

05

Додати в сковороду олію, що залишилась, і обсмажити цибулю і часник. Покласти гриби, готувати, помішуючи, 7 хвилин. Викласти цибулю з грибами на м'ясо.

06

Приправити чорним меленим перцем, зовсім трошки посолити. Огірки очистити від шкірки і нарізати соломкою. Сир натерти на крупній тертці.

07

Покласти у форму поверх цибулі з грибами огірки, присипати тертим сиром і поставити в розігріту до 170°С духовку на 15 хвилин.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Крем-суп із королівських печериць

Крем-суп із королівських печериць

2

20 хв

Яловичина з грибами по-боснійськи – покроковий рецепт з фото Zakaz.ua