Чилі кон карне з какао - Image

Чилі кон карне з какао

Кількість порцій: 6Час приготування: 2 годСкладність: СереднійПрийом їжі: Обід

Мексиканська пристрасть і техаський темперамент в одній страві. Ви вже заінтриговані? Представляємо Вашій увазі чилі кон карне або просто чилі – пекуча, пряна страва з подрібненого м'яса (традиційно використовують яловичину) і гострого перцю чилі. Ситно, насичено, ароматно. Ступінь пекучості та гостроти смаку можна регулювати кількістю і сортом перцю. Кулінарні традиції регіонів та особисті смакові переваги передбачають використання й інших компонентів. Існує і вегетаріанський варіант страви. У цьому випадку яловичину замінюють овочами і бобовими. «Секретними» інгредієнтами виступають мед, кориця, какао і шоколад. Саме вони роблять страву пікантною і неймовірно смачною.

Інгредієнти

Яловичина

750 г.

Олія оливкова

3 ст. л.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Часник

3 шт.

Перець чилі

1 шт.

Перець червоний мелений

2 ч. л.

Борошно пшеничне

1 ст. л.

Бульйон м'ясний

300 мл.

Помідори консервовані

800 мл.

Пюре томатне

3 ст. л.

Перець червоний стручковий

1 шт.

Квасоля консервована

400 г.

Какао

1 ст. л.

Лайм

1 шт.

Етапи приготування

01

За допомогою комбайна м'ясо подрібнити у фарш. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти, додати фарш, обсмажити, після - перекласти в каструлю.

02

Подрібнити цибулю, висипати його в сковороду, де було м'ясо, обсмажити в цїй же олії до м'якості, після - додати подрібнений часник і перець чилі. Повернути на сковороду м'ясо, обсмажити на середньому вогні.

03

Додати в сковороду борошно, потім влити бульйон, нарізані помідори і томатне пюре. Приправити, довести до кипіння, накрити зверху кришкою, тушкувати протягом 1 години, помішуючи кожні 10 хвилин.

04

Додати в сковороду нарізані перці і какао. Тушкувати ще 30 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування додати сік лайма і висипати квасолю.

Де замовити інгредієнти

Оберіть потрібні інгредієнти в одному з магазинів

Схожі рецепти

Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

Мексиканська кесаділья з куркою, сиром та соусом сальса

4

25 хв